Hvorfor har jeg åbnet en praksis som psykoterapeut?

Jeg har et par gange den sidste måned fået spørgsmålet: Hvorfor åbner du en praksis som psykoterapeut?

Det var heller ikke planen, da jeg i november 2020 blev færdig som psykoterapeut. Der var bare noget inde i mig, som blev ved med at gnave.
Jeg havde mange overvejelser.

Der var mange tanker inde i mig som talte imod: ”det koster penge at etablere sig, det tager tid, der er nok ingen som vil i terapi hos dig, det vil ikke lykkes for dig, alle vil synes, at du er tosset, det vil ikke fungere sammen med dit arbejde, og du kan ikke finde ud af at være selvstændig.”   

Jeg har lagt mange ressourcer, meget tid og mange penge i at tage uddannelsen som psykoterapeut. Jeg har brugt 4½ år på studiet med mere end 75 undervisningsdage, afholdt mere end 50 øveterapier (tusind tak til alle mine øveklienter), trænet i at udføre opmærksomhedsøvelser, gruppeforløb, mere end 15 møder i studiegrupper, møder i terapigrupper, masser af egenterapi, møder i læsegruppen, flere fyldte notesbøger og mere end 40 læste bøger. Hold nu op, det har været sjovt. Også utroligt hårdt. Og sikke en udvikling jeg har været igennem.

Med alt det arbejde jeg har lagt i uddannelsen, skal jeg selvfølgelig åbne en praksis. Det skal da prøves af. Jeg skal finde ud af, om det er noget for mig.  

Jeg åbner en praksis som psykoterapeut for at prøve mig selv af og udøve god psykoterapi. Psykoterapi som skaber positive forandringer hos mine klienter. Jeg glæder mig til at begynde på dette liv som praktiserende psykoterapeut.

Man skaber selv sit liv. Jeg har skabt en praksis som psykoterapeut. Bliver det en succes, er det fint - og går det ikke, så stopper jeg bare igen. Så venter der nok et andet eventyr. Jeg vil hellere fejle end ikke at have prøvet.  

Hvorfor skal jeg have en blog? 
Da jeg besluttede at have en hjemmeside og ikke kun en facebookside, havde jeg mange ideer til, hvad hjemmesiden skulle indeholde. En blog var en af disse ideer, og den har været droppet en del gange. Jeg havde på den anden side en fornemmelse af, at det ville være godt at have en blog for at skrive om mine refleksioner i min udvikling som psykoterapeut.  

En del af det at praktisere som psykoterapeut er også at blive opdateret på ny faglig viden og udvikle sig som psykoterapeut. For mig betyder det at læse nyt, relevant fagligt materiale, at bruge tid til faglig sparring og udvikle sig i egen terapi. 

Tanken bag bloggen er, at det bliver i forhold til mine overvejelser og refleksioner i min udvikling. Selv om jeg ikke er den helt store skribent, håber jeg selvfølgelig på, at jeg kan skrive nogle blogs, som kan inspirere til refleksion og tanker hos dig.

Hvad vil jeg så med dette blogindlæg?  
Jeg vil ikke andet end at sige velkommen til min praksis. Her kommer jeg. Jeg har lyst til livet, og alt det som det byder.

Ordsprog lyder: ”Den, som ikke griber en chance, vil spekulere over det resten af sine dage.”  

Jeg håber, at du vil følge mig - og grib (nu) de muligheder livet giver dig.