Skal du vælge en psykoterapeut

eller en psykolog?

Jeg kan ikke fortælle dig, om du skal vælge en terapeut eller psykolog. Forskellen på en psykolog og en psykoterapeut ligger i uddannelsen.


Psykologer er uddannet på universitet, og man bliver optaget ved at søge optagelse via kvote-systemet (kvote 1 og kvote 2). Det kræver, at man har adgangsgivende gymnasial eksamen. Uddannelsen er teoretisk orienteret.


Certificerede psykoterapeuter har gennemført deres uddannelse på et akkrediteret institut. Optagelseskravene er blandt andet en relevant mellemlang eller lang videregående uddannelse af psykologisk, pædagogisk eller sundhedsfaglig karakter (fx socialrådgiver, fysioterapeut, lærer, sygeplejerske, psykolog, pædagog), minimum 3 års relevant erhvervserfaring og relevante kurser eller efteruddannelser i psykologi/psykologiske teorier. Uddannelsen er både praktisk og teoretisk orienteret.


Det vigtige er, at du vælger en psykoterapeut/psykolog, som du er tryg ved, og som du føler en god kontakt til i terapien.


Det er vigtigt, at du er tryg i dit terapiforløb. At være tryg betyder, at du er fri til at udtrykke dig og snakke om dine udfordringer/besværligheder.


Hvis du kan mærke, at du ikke føler dig tryg ved din psykoterapeut eller psykolog, så tag en snak med vedkommende. De følelser, du oplever, kan være noget af det, som er en del af dine udfordringer.


Er du ikke tilfreds med dit terapiforløb, så skift. Det er ikke terapeuten, du skal gøre tilfreds. Det er dig, der skal have noget ud af terapierne. Nogle gange skal du måske prøve et par forskellige terapeuter, inden du finder den, som kan støtte dig i din udvikling.


Du kan læse mere om Psykoterapeut vs Psykolog HER


> Læs mere om terapi hos mig - tryk her


Individuel terapi

I individuel terapi arbejder vi med, at du bedre kan mærke dine behov både kropsligt, følelsesmæssigt og socialt. Det er ændringer, som betyder, at får du mulighed for at reagere på måder, som passer bedre til dig.


LÆS MERE

Parterapi

I parterapi vil I opleve et trygt terapeutisk rum hvor I frit kan tale om jeres besværligheder. Der er ingen tabuer. Utroskab – sex – jalousi – børn – økonomi – Her kan tales om alle emner. 

LÆS MERE