Du skaber selv dit liv – Så hvad drømmer du om?

Et ordsprog lyder: Du skal sigte efter månen. Selv om du ikke rammer, lander du alligevel blandt stjernerne!

Du har indflydelse på, hvordan dit liv udvikler sig, så spørgsmålet er: hvordan vil du skabe dit liv?

Hvad drømmer du om? Hvad vil du opnå i dit liv? Hvor er du på vej hen?

Drømmene kan være alt. At blive far eller mor, at få pilotcertifikat, at blive god til at bage pizzaer, at købe hus, at tage en uddannelse, at få kørekort, at tage engelsk på aftenskole, at tabe sig, at holde et rent hjem, at løbe et maratonløb, at være noget mere for børnene, at holde kontakten med gode venner, at skrive en bog, at købe et sommerhus eller en feriebolig i Spanien, at oprette godt forhold til sine familie, mv.

Alle har drømme. Noget som man gerne vil med sit liv. At drømme giver håb.

Jeg har også selv mange drømme for mit liv. Mange af de drømme jeg har jagtet, er ikke blevet til det jeg troede, de skulle være. Nogle drømme blev noget helt andet, og andre er blevet meget bedre, end jeg havde fremstillet mig. Nogle drømme har jeg ikke haft mod eller disciplin til at efterstræbe, og dette har ofte været til stor ærgrelse for mig.

Jeg har mange gange i mit liv mødt personer med utrolige drømme for deres liv. Jeg har ofte lyttet til deres historie med stor beundring over den disciplin, de har i jagten på deres drøm. For nogle bliver deres drømme alt det, de håbede på, og for andre var drømmen ikke det, de troede. For nogle var drømmen ovre før den begyndte, og livet blev fyldt med noget helt tredje. Fælles for dem alle var glæden over at have en drøm og viljen til at følge vejen mod drømmen.

At drømme er også at have modet til at forestille sig et andet liv. Måske et bedre liv. Hvad vil du gerne opnå om 30 dage? Om 90 dage? Om 6 måneder? Hvor vil du gerne være om 1 år? om 5 år? om 10 år? Det kræver nogle gange tilløb og mod at fortælle sin partner, familie eller venner om sin drømme. Måske endnu mere mod at indrømme overfor sig selv, at man drømmer om noget andet og mere.

Du skaber selv dit liv, når du gør dine drømme til virkelighed. Og det er dig, der kan sørge for, at dine drømme bliver til virkelighed. Det kræver vilje og disciplin. Der er ingen som kommer og giver dig en uddannelse – Du tager en uddannelse ved at læse, studere, deltage i timer og lave gruppearbejde, og det kræver noget af dig. Det er derfor, du kan være stolt, når du realiserer dine drømme. Når du virkeliggør dine drømme, skal du fejre det, både når det er de store drømme og de små drømme.

Når man er gået helt i stå……

Det er helt normalt, at man i en periode føler, at livet står stille, og følelsen af at være gået i stå kan være overvældende. Der er mange forhindringer på vejen til målet. Måske klæber sofaen på ryggen af dig, og det er mere trygt at sluge den ene Netflix-serie efter den anden. Der kan være en nervøsitet for at ændre en stabil tilværelse - ”Det går jo meget godt”. Angsten for at fejle eller mislykkes kan også være en barriere. 

I psykoterapi kan du arbejde med at nedbryde de barrierer, som stopper dig i at opnå dine mål og drømme. 

Gennem terapien vil du blive opmærksom på dine barrierer, og de forsvar som holder dig fast i dem. Du kan opnå en fornemmelse af, hvordan forsvarene er opstået, hvordan de forhindrer dig i at opnå dine drømme, og hvordan du arbejder med, at de nedbrydes. Gennem arbejde med dine kropslige følelser får du en mulighed for at blive opmærksom på, når dine forsvar bliver aktive.

Ready! Set! Go! - Du skaber selv dit liv. Så hvad vil du med det?