Kom op af sofaen og lev dit liv

Føler du dig nogensinde fastlåst i en rutine, hvor dagene bare flyder sammen, mens du ser den ene serie efter den anden? Eller bliver hverdagsrutinerne de samme hver aften? Mange af os oplever ikke at have overskud til at gøre det, vi virkelig ønsker. Det kan virke uoverkommeligt at bryde denne cyklus. Du er ikke alene. Mange af os kæmper med at finde motivationen til at bryde ud af vores komfortzoner.

Hvad er det første skridt?

Det første skridt er at erkende, at det er svært at bryde vanen. Det er ikke kun dig; det ligger i menneskets natur. Vores hjerner er programmeret til at vælge den letteste og mest bekvemme vej, men det betyder ikke, at vi ikke kan ændre kurs.

MEN her kommer det vigtige: Du har magten til at ændre din kurs, og du ønsker noget andet med dit liv.

Hvordan kommer jeg i gang? Sæt små, opnåelige mål

Nøglen til at komme i gang er at begynde i det små. Sæt dig mikromål for dig selv hver uge, en uge ad gangen. Det kunne være noget så simpelt som at gå en tur i weekenden, læse et kapitel i den bog, du altid har villet læse, drikke kaffe med en god ven, eller endda tage det første skridt mod en hobby, du altid har ønsket at udforske. Hver gang du gennemfører et lille mål, er det en sejr, og disse små sejre kan bygge momentum og gradvist føre dig tættere på dine større mål.

Du vil langsomt begynde at se forandringer i dit liv. Hver lille handling bidrager til en større forandring, og før du ved af det, vil du begynde at sætte flere mål og drømme om noget bedre.

Så hvad drømmer du om?

Hvad drømmer du om? Hvad betyder noget for dig? Disse er nogle svære spørgsmål, og hvis du ikke har et klart svar, er det helt okay. Nogle gange kan man have brug for hjælp til at finde ud af det. Drømme kan forandre sig over tid. Giv dig selv god tid til at mærke, hvilke drømme der er de rigtige for dig, og vær indstillet på, at de kan forandre sig over tid.

Del dine drømme

Når du har fundet din drøm, er det en fremragende start at åbne op for omverdenen. Snak med din ægtefælle, dine venner, eller dine arbejdskollegaer om det, du drømmer om. At dele dine håb og drømme med andre er lidt som at plante frø i en have, hvor du ikke kun venter på, at dine egne planter skal spire, men også skaber et rum, hvor andre kan bidrage med deres vand og pleje.

Denne deling kan give dig en følelse af ansvar, fordi dine drømme ikke længere kun bor hos dig. De er ude i verden, hvor de kan vokse. Og mere end det, det åbner dørene for støtte og opmuntring fra dem, du holder af.  

Husk på, at det er helt i orden at bede om hjælp fra venner, familie, eller en professionel. Du vil opdage, at folk ofte er mere villige til at hjælpe, end du måske forventer. Interessant nok kan de også finde inspiration i deres egne drømme ved at hjælpe dig.

Hvad så nu?

Det hele er op til dig.

At rejse sig fra sofaen og forfølge dine drømme kræver både indsats og tålmodighed. Men ved at sætte små, opnåelige mål, dele dine drømme med andre og søge støtte, kan du langsomt, men sikkert, begynde at leve det liv, du drømmer om. Husk, hver lille handling tæller, og tilsammen kan de skabe store forandringer.

Gennem terapi kan du arbejde på at afdække, hvad du drømmer om, og nedbryde de barrierer, der forhindrer dig i at opnå dine mål og drømme. Det kan være en vej til ikke blot at forstå dig selv og dine ønsker bedre, men også til at finde konkrete strategier for, hvordan du kan overkomme de udfordringer, der står mellem dig og dine mål.

Hvad gør jeg selv?

Når jeg jagter mine drømme, er der altid en scene fra tv-serien venner, som jeg tænker på. Klippet er fra afsnittet hvor Monica får stjålet sit kreditkort, og for at finde tyven melder til stepdanse timer. Monica finder ud, at hun ikke selv er særlig god til at stepdanse men hun synes, at det er sjovt.
I klippet står Monica i døren og skal vælge om hun skal stepdanse. Hun vælger at danse med og så råber instruktør til hende:”You in the back, you’re getting it all wrong” og Monica svarer: “But at least I’m doing it”.

En vigtig lektie: Det handler ikke altid om at være perfekt eller den bedste; det handler om at deltage, at prøve og finde glæde i det, man gør.

Du kan se klippet men Monica her https://youtu.be/4vAyQ77MglA?si=2cgZIsyNESaX6SnN&t=47